title-ecclesia

Паломництво вчителів до Бердичівського Санктуарія

IMG_8074

У день, коли Католицька Церква по-особливому згадує Святих  Апостолів Симона та Юди Тадея відбулося ІІІ Паломництво вчителів до Всеукраїнського Санктуарія Матері Божої Святого Скапулярія у Бердичеві. Цього року участь у паломництві взяли понад 50 освітян з Києва, Корчака, Коростишева, Житомира, Умані, Першотравенська, Коростеня, Радомишля, Одеси, Високої Печі, Тетерівки. Також приєдналися до паломників і вчителі з Бердичева.

Під час паломництва освітяни мали гарну нагоду спільно помолитися, поспілкуватися, поділитися досвідом та звичайно, взяти участь у Святій Євхаристії. На початку усіх привітав відповідальний за паломництво отець Віктор Симон з Києва, який ознайомив усіх зібраних з програмою паломництва. Конференцію для освітян провів отець Олег Сартаков, який крім виконання священицьких обов’язків, також працює в школі.

IMG_8101

Після проголошення конференції відбулася Служба Божа. На початку усіх зібраних привітав настоятель Бердичівського Санктуарія отець Рафаїл Мишковський OCD. Службу Божу очолив отець Чезарій Цервінський SDB з Коростишева, який є уродженцем Бердичева. Йому співслужили отець Михайло Воцал SDB з Одеси, отець Олег Сартаков з Корчака, отець Віктор Симон з Києва та отець Річард Карапуда SChr, який разом з міністрантами з Катедрального Собору Святої Софії з Житомира у цей день також здійснили паломництво до Бердичівського Санктуарія. Проповідь виголосив отець Михайло Воцал з Одеси. Також наприкінці Літургії відбулася молитва Розарія.

IMG_8109

Завершилося паломництво перекусом та дискусією, де змогли обговорити та знайти відповіді на питання, які найбільше цікавими учасників, а також поділитися власним досвідом у вихованні дітей та молоді.

Максим Железницький

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino