title-ecclesia

Служба Божа приурочена врочистому відкриттю вулиці ім. Йоана Павла ІІ у Києві

IMG-585169fff03c63a2fe67c0ff0be852a7-V

15 жовтня 2017 в костелі св. Миколая в м. Києві відбулася Служба Божа приурочена врочистому відкриттю вул. ім. Йоана Павла ІІ, що знаходиться на території парафії. Настоятель парафії о. Андрій Рак сердечно привітав всіх гостей які прийшли розділити цю радість з вірними.

Запрошеними були єпископ Віталій Кривицький, Ординарій Київсько-Житомирської Дієцезії, котрий очолив Святу Месу; Святослав Шевчук голова УГКЦ,  єпископ Михайло Ковтун УГКЦ, члени дипломатичного корпусу Республіки Польща та представники української влади.

У своїй проповіді Єпископ Віталій навчав вірян умінню відрізняти в житті важливе від найголовнішого. Щоб за щоденними справами не втратили те, що послужить нам для спасіння душі. Душі, яку ми отримали як дар від Бога і повинні зберегти її в чистоті, щоб, коли настане час, віддати її Господу нашому незаплямованою. Потім Його Преосвященство делікатно підійшов до проблеми, яка вже багато років хвилює прихожан костелу св. Миколая – це повернення храму віруючим. Повернулися до подій шістнадцятирічної давності, коли під час візиту в  Україну Йоан Павло ІІ молився в цьому храмі і від тодішнього керівництва нашою державою отримав обіцянку, що храм буде повернуто віруючим.

IMG-e4b1158a7fbc2d2b750ef11aaaec5d78-VIMG-6f690f2c1fad06e8e4f92c393ec93131-V

Після Єпископа Віталія Кривицького прозвучала чудова промова Голови УГКЦ Святослава Шевчука. Основним стержнем його звернення був заклик до примирення та прощення українського та польського народів. Адже недавно відзначалась 30-та річниця зустрічі Українсько-Польського Єпископату. Спільна молитва на могилі Йоана Павла ІІ – це був акт пам’яті духовного примирення двох слов’янських народів. Святослав Шевчук наголосив, що підписати декларацію про примирення це замало, треба : “…щоб бальзам прощення тому, хто дає і тому, хто приймає його зміцнив наші народи. В храмі ми вже є поєднані через Христа, через Його Тіло і Кров.”

IMG-eaecf3811208d073195861ab62f69b76-V

Після Святої Меси урочистість було продовжено вже на вулиці, якій дали назву ім. Йоана Павла ІІ. Після відкриття пам’ятного знаку врочистим перерізанням стрічки і відкриттям муралу, Секретарем Нунціатури було зачитано лист-звернення до духовенства в Україні від Кардинала П. Пароліно. В листі наголошувалося, що відкриття вулиці ім. Йоана Павла ІІ – це не тільки велика честь, а і велика відповідальність, яка полягає в тому, щоб бути гідними наступниками такої визначної особи, як Йоан Павло ІІ. Хай Великий Господь Бог допомагає нам усім в цьому.

Кухарська Наталія

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino