title-ecclesia

25-річчя парафії св. Анни в Малині

20170726-IMG_8154

26 липня в спомин  св. Анни покровительки храму,  малинська парафія святкувала свій ювілей. Бо 25 років тому парафіяни разом зі священиком о. Володимиром Лозінським отримали назад свою святиню, перетворену тодішньою владою у спортивний зал. За ці роки парафія пережила немало. Відбудова та віднова храму, відродження віри. В парафії працювало багато священиків, кожен з яких намагався віддати всі свої дари і таланти цим людям.

Двоє з тих настоятелів вже відійшли до Господа по нагороду – о. Володимир Лозінський OFMConv та о. Фелікс Свінціцький. За ці роки багато дітей прийняло в храмі Перше Причастя, багато люблячих сердець об’єднались в одну родину в Таїнстві шлюбу, сотні людей могли отримати Дар Божого побачення у Таїнстві сповіді. Створились власні традиції, такі як паломництво з Малина до Бердичева і багато іншого.

20170726-IMG_8152

До цього дня парафія разом з настоятелем о. Кшиштофом Дулємбою готувалась дуже довго і напружено. Відновлення храму та встановлення нового вівтаря – мобілізувало всю парафію до допомоги.  В спомин св. Анни парафію відвідав єпископ Віталій Кривицький, який очолив Святу Месу у співслужінні з деканом о. Анатолієм Монжиєвським, з настоятелем о. Кшиштофом Дулємбою та о. Матеушом Адамскім.

В молитві вірних парафіяни молились за всіх тих, хто спричинився до відбудови та віднови храму  - за священиків, сестер- монахинь та парафіян, які вклали свої зусилля і серце для парафії.

20170726-IMG_819320170726-IMG_819820170726-IMG_8214

Після проповіді єпископ Віталій освятив новий вівтар, який буде служити спільноті.

20170726-IMG_8220

На завершення Святої Меси було виставлення Пресвятих Дарів та літанія до св. Анни і молитва за всіх тих, хто за 25 років присвячував себе малинській парафії, і тих хто ще буде служити в парафії. Парафія – це не тільки храм, а й люди, які віддано служать в парафії та вважають цю парафію «своєю». Нехай добрий Господь благословить та винагороджує всім тим, хто відновлює цю парафію своїм служінням.

ФОТО

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino