title-ecclesia

Урочистість св. Бенедикта в Житомирському абатстві
IMG_5308
Двері абатства сестер бенедиктинок у Житомирі завжди відкриті для тих, хто шукає тиші, зосередження і особливого місця зустрічі з Богом. Але кілька разів в рік територія монастиря стає жвавою та заповненою багатьма людьми, які поспішають розділити радість патронального свята-  Урочистість святого Бенедикта, засновника Ордену сестер та Покровителя Європи. Урочисту Святу месу очолив єпископ Віталій Кривицький, ординарій Київсько – Житомирський разом з прибулими священиками.
Лавки каплиці були заняті вщент житомирянами, які зі своїми  радостями та клопотами часто приходять до цієї оази молитви і тиші, просячи про молитовну підтримку. І ніхто не відходить без слова укріплення, заохочення та впевненості, що за нього будуть молитись.
IMG_5250
IMG_5252
IMG_5263
Під час проповіді єпископ Віталій показав, що Статут написаний св. Бенедиктом в 529 році не втратив своєї актуальності. Недаремно, монаха, який не вів ні місійної ні проповідницької діяльності в 1964 році проголошено Покровителем Європи.

IMG_5325

Святий Бенедикт: Реформатор і Патріарх монашого життя, надав йому певний напрямок і затвердив його своїм Статутом. Він приділив велику увагу молитві, а також праці, підкреслюючи її гідність і трактуючи її не тільки як спосіб утримання, але також як служіння Богу і людям. Для св. Бенедикта дуже важливим було гармонійне поєднання праці з молитвою.

IMG_5352IMG_5355

Шукати Бога – значить врешті прийти до висновку, що Він, Котрий зі своєї вічності полюбив нас, перший вийшов на пошуки людини і, притягаючи нас до Себе, бажає привести до свого Сина. Від цього моменту пошук Бога стає тотожно пошуку Ісуса.

IMG_5364IMG_5375IMG_5381

Після Святої Меси всі присутні молились перед Пресвятими Дарами, просячи за Україну, Європу та всіх потребуючих молитви.

IMG_5391IMG_5393

Свята Меса завершилась, але люди ще довго не розходяться. Помолитись, побути в цих стінах і повертатись додому та реалізувати гасло св. Бенедикта “Щоб у всьому був прославлений Господь» – ось таке завдання стоїть перед кожним.

ЩЕ ФОТО

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino