title-ecclesia

Архієпископ Петро був даром від Бога, а сьогодні нашим даром йому – є молитва

IMG_2371

26 травня в храмі св. Олександра в Києві молились за померлого рік тому архієпископа Петра Мальчука. Святу Месу очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький у співслужінні з єпископом Станіславом Широкорадюком ординарієм Харківсько – Запорізької дієцезії, єпископом Віталієм Скомаровським ординарій Луцької дієцезії та адміністратор Київсько – Житомирської дієцезії,разом з зібраними священиками.

На початку Святої Меси єпископ Віталій сердечно привітав маму, сестру та брата святої пам’яті Архієпископа Петра, які приїхали щоб разом молитись. 
IMG_2253
IMG_2282
Під  час проповіді Архієпископ Мечислав наголосив, що великим даром для померлих є наша молитва. Ісус сказав, що в домі Отця є багато жител. Наша молитва має сенс, бо ви віримо в життя вічне. Нашою надією є віра в життя вічне. Віруючи в те, що життя змінюється а не закінчується, можем дякувати за дар життя Архієпископа Петра. Його життя було коротким, але насиченим. Дякуємо за його покликання до монашого життя, за дар священства, єпископське служіння в двох дієцезіях – Одесько – Симферопольській та Київсько – Житомирській. Дякуємо Богу словами св. Франциска, якого Архієпископ Петро вибрав за свого путівника. «Будь прославлений Господи з нашою сестрою – смертю, якої жодна людина не уникне». Наша сьогоднішня молитва впроваджує в таємницю життя і смерті, в якій будемо мати свою частку. Подорожуючи життям ми захоплюємось творінням, є свідками народження, любові та смерті. Якщо живемо згідно з Божими заповідями – не маємо сумніву і страху. Віра говорить нам, що Бог створив людину для безсмертя, творячи її Образом власної вічності.
IMG_2289
IMG_2292

Про пастирське служіння Архієпископа можна сказати, що він залишився в нашій пам’яті як добрий пастир, сіючи мир і добро. Нехай наша молитва буде подякою за Архієпископа Петра, який на землі був для нас даром, а сьогодні нехай даром йому буде милосердний Господь.

IMG_2319IMG_2330IMG_2354IMG_2378

На закінчення Святої Меси відбувся травневий молебень, після якого Метрополит Мечислав освятив пам’ятну дошку з зображення святої пам’яті Архієпископа Петра Мальчука.

IMG_2388

БІЛЬШЕ ФОТО

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino