title-ecclesia

Паломництво міністрантів до Бердичівського санктуарія

20170520_131533

20 травня в Санктуарії Матері Божої Бердичівської відбулося чергове щорічне паломництво міністрантів, на яке прибуло 50 молодих паломників із парафії св. Олександра м. Києва, Народження Діви Марії м. Коростишева, парафії св. Андрія м. Житомира та Парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії м. Бердичева. Спочатку хлопці познайомились, розповіли звідки приїхали, з яких походять парафій. Підготовкою до Святої Меси була Сповідь, а також готування асисти до служіння біля вівтаря.

Євхаристію очолив о. Віталій Квапіш, організатор цьогорічного паломництва разом із настоятелем Санктуаріуму о. Рафалом Мишковським ОСD, духовним отцем семінарії Пресвятого Серця Ісуса о. Юзефом Костевським та вікарієм парафії Народження Пресвятої Діви Марії в Коростишеві о. Андрієм Борковським SDB. Літургійну Службу разом із міністрантами проводили семінаристи нашої семінарії.

20170520_11115420170520_112213

На проповіді о. Віталій розповів історію об’явлень Матері Божої у Фатімі, так як цього року Церква святкує 100 річницю цих об’явлень і заохотив молитися розарій про мир в світі, адже цього просила Марія. Після Меси о. Рафал розповів про Монастир отців Кармелітів та історію Чудотворної Ікони Матері Божої Бердичівської. Після цього молоді паломники вирушили на екскурсію до храму св. Варвари, де настоятель храму о. Віталій Бартков’як радо нас прийняв та розповів про парафію. Біля цього храму поховані два брата священика о. Бернард та Амвросій Міцкевичі, про життя котрих розповів семінарист Антон Пантус. А також о. Віталій Квапіш розповів біографію блаженного о. Владислава Буковинського, Апостола Казахстану, котрий народився у Бердичеві і був охрещений саме в цьому храмі. Була можливість вшанувати мощі о. Владислава та помолитися за його заступництвом. Семінарист Микола Чорноус дав свідоцтво свого покликання і заохотив юнаків не боятися відкликатися на голос покликання.

20170520_11573120170520_092845

Повернувшись до Санктуаріуму всі підкріпилися обідом та відпочивши ще раз стали навколішки перед іконою Матері Божої, помолившись Лоретанську Літанію. Урочистим Благословенням Пресвятими Дарами закінчилось чергове паломництво.

Матір Божа Бердичівська, молись за нас.

о. Віталій Квапіш

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino