title-ecclesia

Паллотинські приготування до Національного Конгресу

logo-kongresu2

З 28 по 30 квітня в с. Зарічани, що поблизу Житомира пройде I - й Національний Конгрес Об’єднання Католицького Апостольства. Темою заходу організатори обрали слова: «Об’єднання –  дорога до примирення і єдності». Крім учасників з України в конгресі також візьмуть участь представники  Польщі, Словакії та Італії.

Серед гостей буде присутня голова генеральної координаційної ради Об’єднання  Католицького Апостольства з Риму Донателла Ацербі, вищі настоятелі сестер паллотинок та отців паллотинів з Польщі, представники різноманітних згромаджень богопосвячених осіб. 

Триденна програма конгресу пропонує учасникам затриматися над темою «єдності». За словами голови Національної Координаційної Ради ОКА с. Йоланти Вагнер SAC ця тема  важлива з огляду на те, що суспільство в якому ми живемо поділено, відчувається розбрат,  брак єдності,  який за Божим задумом є запорукою людського розвитку. «Нашою харизмою – духовних синів та дочок св. Вінцентія Паллотті – є співпраця, а також  згортування зусиль на шляху до Господа» - говорить с. Йоланта.

Під час конгресу спільнота ОКА поповниться новими членами: троє учасників під час недільної Святої Меси урочисто складуть акт присяги Об’єднанню.

Протягом трьох днів учасники щоденно братимуть участь в Святій Месі, молитвах, слухатимуть конференції, а також побачать Театральну виставу: «Якщо оживляє нас дух любові» представлену акторами театру Нового Бульвару. На гостей конгресу чекає приємна несподіванка: вечеря з презентацією української культури та звичаїв.

Спільнота Об’єднання Католицького Апостольства була заснована в 1835році св. Вінцентієм Паллотті в Римі. Зусиллями духовних синів та дочок в Україні спільнота почала свою діяльність в 1992 році, і сьогодні нараховує 97 членів.

о. В'ячеслав Гриневич SAC

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino