title-ecclesia

Великопісний день зосередження Дітей Божих

DSC07194

1 квітня Діти Божі з парафії Христа Царя Всесвіту з м. Новограда – Волинського переживали свій День Зосередження. Темою дня була велика любов Бога до нас людей та дар служіння. Ми поїхали в село Лебедівка, де зустріли нас діти з парафії святого Станіслава разом з сестрою Антоніною. Ця парафія приналежить до нашої  парафіяльної спільноти. Чому там діти зустрілися?

Костел святого Станіслава збудований в 1925 – 1927 роках з дерева, без цвяхів. Як розповідають мешканці, дозвіл на будову храму був підписаний самим Володимиром Іллічем Леніним. В ті часи, коли інші храми руйнувалися, в Лебедівці будували. В 1935 р. був замкнений, зруйновані вежі, в ньому влаштували сховище зерна. Під час війни знову почав діяти і так до нашого часу.  В цьому прекрасному храмі, який пахне молитвою ми провели чудовий час. Всіх дітей було 64, після поділу на малі групи, яких було 11, аніматори пізнавали спільноту. Після знайомства розпочалася коротка конференція на тему служіння, яку проголосив пан Василь Маслій. Потім було ділення особливістю, якою обдарував нас Господь. Діти дивилися фільм «Ти особливий». І ця історія спонукала зробити для Ісуса щось більше.  

Під час праці в групах кожна дитина приготовила хрестик, який потім несли на хресну дорогу та разом з аніматорами готували роздуми. Шлях нашої дороги провадив нас по селі, де ми зустрічали мешканців. Останнє стояння – Воскресіння  було на цвинтарі біля могил священиків, котрі служили вірним в парафії. Наша спільнота залишила хрести зроблені власноруч на цих могилах, як символ того, що вони передавали віру своїм овечкам. На закінчення була агапа біля вогнища. За все нехай Богу буде подяка, за добродіїв і за кожну особу, яку ми зустріли.

С. Марієтта Мікса

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino