title-ecclesia

Сім’я – мати та батько, чоловік та дружина – це майбутнє України!

photo5287781993750308808

Апостольський адміністратор Київсько - Житомирської дієцезії єпископ Віталій Скомаровський звернувся до вірян у Пастирському листі, пригадуючи про важливі життєві цінності, які на сьогодні занедбуються і атакуються, а також заохотив до участі у Всеукраїнській Ході на Захист Прав Дітей і Сім’ї під гаслом: «Сім’я – мати та батько, чоловік та дружина – це майбутнє України!»

«Дорогі Брати і Сестри у Христі, шановні Батьки і любі Діти!

3 червня 2017 року з ініціативи Всеукраїнської Ради Церков та Релігійних Організацій, відбудеться Всеукраїнська Хода на Захист Прав Дітей і Сім’ї під гаслом: «Сім’я – мати та батько, чоловік та дружина – це майбутнє України!» З цієї нагоди прагну виразити мою підтримку цього публічного свідчення нашої віри, а також радість з так великого Дару Божого який ми отримали, сім’ю.

В сім’ї передається віра, досвідчується пробачення, починається пізнання Бога, Воскреслий Христос об’являється даруючи силу Святого Духа. В ній особа зростає і виховується оточена любов’ю, повагою, порозумінням. В сім’ї вчиться провадити діалог, спільно переносити труднощі, просити пробачення і пробачати. Власне тому мусимо захищати і оберігати цей великий дар, який Бог, в Своєму безкінечному провидінні і мудрості, нам подарував. Але є багато небезпек і атак, через які сім’я сьогодні страждає, а з нею все суспільство: секуляризація, гендерна ідеологія яка нав’язується, відсутність батька в багатьох оселях, проабортивна і контрацептивна ментальність різних інституцій в нашому суспільстві.

Хода за сім’ю є заходом спрямованим на порятунок занедбаних і атакованих цінностей, таких як: подружжя, братерство, відповідальність, щедрість, повага, взагалі усіх цінностей яких потребуємо як суспільство для життя в мирі. Тому заохочую всіх Вас взяти участь у цій радісній ході. Особливо запрошую всі християнські сім’ї, разом зі своїми дітьми, щоб таким чином дати свідчення краси сім’ї і життя. Також усіх тих, хто з різних причин є самотніми, запрошую підтримати цю ініціативу. Хто зможе хай прибуде 3 червня на Софіївську Площу.»

Довіряймо Господу Ісусу, Пресвятій Діві Марії та покровителю України Святому Архангелу Михаїлу і спільно молімось за кожну сім’ю.»

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino