title-ecclesia

Молитва на Ювілей Милосердя
molytva
Господи Ісусе Христе, Ти навчав, щоб ми були милосердними, як Отець наш небесний, і сказав, що хто бачить Тебе, той бачить і Його. Яви нам своє обличчя, і будемо спасенні. Твій сповнений любові погляд звільнив Закхея та Матея з рабства грошей, а перелюбницю і Магдалину – від пошуків щастя лише в сотворених речах; він змусив Петра заплакати після зради та запевнив Рай розкаяному розбійнику. Дай кожному з нас почути те саме слово, яке Ти сказав самарянці: «Якби ти знала про дар Божий!»
Ти є видимим ликом невидимого Отця – Бога, котрий свою всемогутність виявляє насамперед у прощенні та милосерді. Вчини, щоб Церква у світі була видимим ликом Тебе, свого Господа, який воскрес і живе у славі.
Ти також бажав, щоб Твої слуги зодягнулися у слабкість, аби вони могли відчувати справжнє співчуття до тих, хто перебуває в темряві невігластва та хибних переконань. Вчини, щоби кожен, хто з ними зустрінеться, почувався очікуваним, возлюбленим і прощеним Богом.
Зішли свого Духа і освяти всіх своїм помазанням, щоб Ювілей Милосердя був роком милості Господньої, а Твоя Церква з новим запалом несла вбогим добру новину, проголошувала свободу ув'язненим та всім пригнобленим, а незрячим повертала зір.
Про це за заступництвом Марії, Матері Милосердя, просимо Тебе, котрий живеш і царюєш з Отцем і Святим Духом на віки вічні. Амінь.

Папа Франциск

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2024. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino