| Оаза слідами історії |
|
Краса України, яку Бог вдихнув в цю землю, дала поштовх до того, що Оаза Молоді Руху Світло – Життя з парафії Христа Царя Всесвіту м. Новограда – Волинського з 5 по 7 травня поїхала на закінчення Х кроків формації християнської дозрілості на Тернопільщину. Руїни старовинного замку в Кременці біля якого ми ночували в наметі, один з учасників назвав Наметом зустрічі з Богом. Ці три дні були для нас як реколекції. Перебування в чудових храмах, які були збудовані в XIV чи XVI столітті, а стоять до сьогоднішнього дня і дивують своєю величністю свідчать про те, яка зріла віра була людей і їхня любов до Господа. Ці сакральні будівлі надихають нас бути живими свідками – ЖИВОГО БОГА. Але на нашій дорозі ми зустріли також руїни храмів, де на стінах залишились хрести з посвячення будівлі, але до нього вже не приходять люди на молитву, лише чути як віє вітер, в кущах та деревах, які виросли в храмі. Свята Меса була найважливішим моментом кожного дня, тому що сам Ісус приходить до нашого серця, бо ми є храмом Святого Духа. Наша оаза досвідчила гостинності людей та їхньої доброти. Молодь поділилася своїми враженнями від цієї мандрівки, а ось деякі з них. «Одне з найголовніших питань зараз для мене: «що я залишу після себе?» Головне, щоб це не був зруйнований замок моєї душі. Вражена красою природи, співом пташок, цвітінням квітів. Велич і краса творіння Бога! Хочу прославляти Господа, дякувати за кожен крок, щоб залишити добрий слід, який не руйнує час. Довіряю Господові своє «сьогодні», а Він подбає про моє «завтра». Ліна «Під час поїздки я духовно збагатився й зрозумів, що любити – це бути жертовним». Кіріков Влад «Дякую Богу за чудове закінчення Х кроку християнської дозрілості – AGAPE. Ночівля в наметі та обіди на полі, під відкритим небом, нагадали мені про важливість спілкування один з одним та єдність спільноти. Я старалася більше розмовляти з Ісусом цей час. Навіть сказати Йому такі прості слова, як: «Ісусе, дякую Тобі за життя». Ярослава Богу нехай буде подяка за всіх наших добродіїв, які причинилися до того, що ця поїздка здійснилася. сестра Марієтта Мікса |