В монастирі в Авіля, після 18 років монашого життя переживає своє навернення – св. Тереза від Ісуса. Це Вона написала, якщо ми переживаємо наше життя в просторі між Отцем, який нас любить і Його Возлюбленим Сином, тоді ми також матимемо Святого Духа, який підкаже нам, що робити в даній ситуації.
В парафії Христа Царя Всесвіту в м. Новоград – Волинський 30 грудня відбувся конкурс про святу Терезу з Авіля, о 12.00 для Дітей Божих, а о 14.00 для оази молоді. Для дітей це були тести, крім того, також потрібно було намалювати святу Терезу, так як собі її уявляють. Молодь отримала 10 запитань, на приклад одне з них так звучало – Чому святу Терезу називаємо Вчителем Церкви?
Молодь мала змогу подивитися презентацію про святу з Авіля. Нам не вистачило пізнавати святу Терезу на Роратах, молоді парафіяни запрагнули війти в глибину її духовного життя. Solo dios basta, тобто достатньо самого Бога цей вислів св. Терези не виключає з нашого поля бачення ближніх, але кладе більший акцент на самого Бога. Тому, що жодне створіння не зможе заспокоїти прагнення людського серця. В випадку священиків, монахів, монахинь ці слова набирають ще більшого значення. Віра зміцнюється, коли є ділена, тому потребуємо реляції, свідчення, а також взаємної допомоги у вірі. Конкурс про святу Терезу допоміг дітям пізнати, ще одну чудову святу нашої католицької Церкви. Для молоді свята Тереза відкрила горизонти святості. Прошу прочитати свідчення нашої молоді після завершення конкурсу:
«Я напишу вірш про святу Терезу. Щиро кажучи мені сподобалась така подія з її життя, як Тереза поїхала до своєї рідної сестри, а вона була одружена. І коли вийшли між подружжям якийсь негаразди Тереза зробила постанову, що їй нареченим буде Ісус. Це мені дуже сподобалось. Дивлячись на життя святої я подумав, що до неї трошки подібний. Власне тим, що вона писала вірші. Думаю, що і я стану святим». Саша «Мені сподобався універсалізм святої. Вона і молилася і мала час на писання книжок і віршів». Владислав «Її віра і любов до Бога показали мені дорогу до святосі!»Ольга В одному з віршів написала: «Я тому вмираю, що померти не можу, аби зустрітися з Божественним Нареченим Ісусом Воскреслим». Результати конкурсу будуть відомі 11 січня.
С. Марієтта Мікса |